Ceylon Orange Pekoe – Čistý a Svěží Čaj pro Každý Okamžik 🍃☕️
Dvěma slovy: čistý a svěží. Ceylon Orange Pekoe je esencí toho nejlepšího, co od černého čaje můžeme očekávat. Velice jemný, vysoce kvalitní a mimořádně povzbuzující. Klasika z provincie, kde se čaj pěstuje už od roku 1870, nezklame. Lehce pikantní čaj zahřeje zkřehlé prsty a dodá energii po túře zasněženou krajinou. Sáhněte po něm ale i v parném letním odpoledni ve městě – přinese vám dobrou náladu a chuť do další práce.
Jak si vychutnat Ceylon Orange Pekoe?
🍵 Tradiční příprava:
- Teplota: 100 °C
- Doba přípravy: 3-5 minut
- Množství: 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody
❄️ Ledový čaj:
- Připravte čaj dle tradičního způsobu
- Nechte vychladnout
- Podávejte s ledem a plátkem citronu nebo čerstvého ovoce
🌞 Relaxace po práci:
- Vyhraďte si čas pro sebe
- Uvařte si šálek čaje a relaxujte s knížkou nebo při odpočinku
3 důvody, proč si zamilujete Ceylon Orange Pekoe
🌿 Přírodní ingredience: Kvalitní čaje bez umělých přísad.
💪 Blahodárné účinky: Povzbuzující a osvěžující, dodává energii a podporuje soustředění.
😋 Neodolatelná chuť: Jemná, citrusová chuť s lehkým pikantním nádechem pro jedinečný chuťový zážitek.
Složení
- Černý čaj Ceylon Orange Pekoe 100%
Nálev a chuť čaje
Pro černý čaj Ceylon Orange Pekoe je typický krásný měděný nálev a výrazné aroma. Čaj působí mimořádně osvěžujícím dojmem, je silný a svíravý. To mu dodává žádanou svěžest. Tento čaj se báječně hodí také k přípravě ice tea. Nebo ho dochuťte mlékem, cukrem, medem, citronem – podle libosti.
Původ čaje
Tento čaj roste na úbočích vysokých pohoří Srí Lanky (Cejlon). Pro jeho chuť je určující nadmořská výška, jihozápadní monzunové deště a poměrně chladné počasí v období od ledna do března. Oblast Dimbula, odkud Ceylon Orange Pekoe pochází, patří k historicky prvním čajovým lokalitám na Cejlonu.
Sklizeň čaje
Lidé, kteří čajové lístky sklízí, tak mají se sběrem a výrobou čaje několikagenerační zkušenosti. Čaj třídy Pekoe se skládá pouze z listových pupenů, které se trhají bez pomocí nehtů nebo jakýchkoliv ostrých nástrojů, jen bříšky prstů. Čaj sklízejí většinou pouze ženy, denně jsou schopné natrhat 15-20 kg čerstvých čajových lístků. Ty jsou velmi rychle převezeny k třídění a sušení. Dále se válcují, kroutí a ponechají procesu kvašení v teple a vlhku. Ze zelených lístků se tak stávají černé, již fermentované.
Skladování
Chraňte před přímým slunečním zářením a skladujte v suchu.
Objednejte si nyní a objevte čistou esenci toho nejlepšího černého čaje!